Tamron ne pregătește ceva frumos / by Daniel Secară

Tamron a anunțat un superangular pentru aparatele FX care va rivaliza legendarul Nikon 14-24/2.8. Nu știm în ce măsură zvonurile sunt adevărate, însă dacă Tamron urmează același trend, atunci ar trebui să ne așteptăm la ceva magnific.

Până nu demult, marca Tamron era cunoscută ca „producător de obiective pentru fotografii care nu-și permit aparatură originală, dar vor totuși rezultate bune”. Nikon și Canon în continuare denunță aparatura third-party, după e și de așteptat din partea lor. Și într-o anumită măsură, au dreptate. Performanța obiectivelor nu e aceeași, iar în timp pot apărea probleme.

Cu toate astea, Tamron a dovedit că e un brand matur care se adresează nu doar fotografilor amatori, care vor zoomuri 15X, ci și fotografilo profesioniști, dispuși să plătească sume frumușele pentru aparatură de înaltă performanță.

Obiectivul 24-70/2.8 cu VC a pus serios pe gânduri publicul care dorea să-și achiziționeze un zoom standard pentru munca de zi cu zi. Calitativ vorbind, diferența față de omologul Nikon e infimă, în ceea ce privește calitate optică, iar Tamron adaugă și VC, la aproape jumătate din prețul concurenței. Similar, 70-200/2.8 e un obiectiv excepțional lăudat atât de utilizatorii Nikon, cât și de cei Canon.

După cum spuneam, dacă Tamron va ține în continuare ștacheta sus, sunt șanse mari ca noul superangular să fie gamechanger.