Fotografii din Carusel / by Daniel Secară

Am fost la deschiderea noii librării Cărturești Carusel și am fost plăcut impresionat. E prima librărie românească în care m-am simțit ca în străinătate. Nu vreau să fiu înțeles greșit, însă librăriile românești au o anumită ecologie comunistă: de la felul în care sunt expuse produsele, până la modul în care interacționezi cu vânzătorul. Dacă ai intrat vreodată într-o librărie de provincie, știi la ce mă refer.

Ei bine, în Cărturești Carusel te poți plimba (literalmente, plimba) printre zeci de rafturi de cărți. Are locuri de citit, în cazul în care vrei să iei o pauză de lectură în mijlocul forfotei culturale, iar librăria e împărțită pe mai multe etaje. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că e luminată din plin, arhitectura favorizând acest lucru.

Altfel spus, librăria te îmbie la fotografie, o artă de altfel încurajată în interiorul librăriei (unul din doi clienți aveau aparatul la ei, în ziua deschiderii). Arta fotografică e de altfel încurajată și prin secțiunea specială de la subsol unde poți găsi numeroase titluri interesante și albume foto de referință.

D7Q_1282-2.JPG